Poradna - Nachlazení

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Rýma akašel

Dobrý den ,mám syna 17 let začátkem listopadu prodělal zánět dutin přeléčen ATB cítil se zcela zdráv tak šel na trenik(hokej) a po 20 minutách začal kašlat k tomu se přidala slabá rýma , 14 dní je v klidu a stále se mu tvoří hleny (rano i zelené)které stékají po zadní straně nosohltanu. Včera posilovna a opět kašel .na orl dostal Rhinocort Aqua ,Aerius ,ale žádné zlepšení .,výtěry a RTG dutin negativní,děkuji za každou radu

Odpovědi na otázku

Citronovy caj
Podla mna si na niečo alergicka bola si pri alergologovi?
na posílení imunity - Teplá citronáda Šťávu ze 2 citronu smícháme ve vysoké sklenici s 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.
Určitě pomůžou vitamíny na zesílení imunity. Nám doktorka předepsala C, B, forte,Ca-Cu-Mg, Pyridoxin, v zimě i nejméně jednou za týden vit E 100 mg. Toto brát dlouhodobě. Nebrat nějaký multivitamín, ale jednotlivé pecičky. Dobrá strava. Žádné light potraviny.
vyležať dobre a piť čaj z medom a citronom..
alergická rýma, nechat vyšetřit.
KAPAT DO NOSU NOSNÍ KAPKY
zkusila bych Wobenzym
zkuste mu koupit přípravky na posílení imunity
Nemůže být na něco alergický?
chce to vyležet a ne hned lítat po trénincích, musí být v teple.
Chtělo by to asi hlavně být nějakou dobu v klidu, žádný trénink, ani posilovna, hodně pít různé čaje, nejen bylinky, med a citron...
Ať jeden den vyhradí opravdu jenom na léčbu a vyzkouší během něj různé metody, které najdete např. v encyklopedii - v babských radách.
Syn by měl hlavně hodně pít, měl by u sebe neustále mít hrnek bylinkového čaje nebo vody. Měl by se výhýbat živočišným tukům, výrobkům z bílé mouky a skladkostem, které oslabují imunitu. Posilovat ji může syrovou nebo krátce povařenou zeleninou, ideální jous žluté, želené a červené druhy. Taky by se měl šetřit a sport na nějakou dobu vynechat.
Bylo by dobry posilit imunitu vitaminy úpravou jidelničku Hodne pit .Čaj s medem a zázvorem.
inhalace eukalyptovy olej
Také mám vyzkoušený sprej s mořskou vodou. Může se stříkat do nosu i jako prevence před ucpaným nosem.
nechápu ten olej ,jako dát do puse?
je výborné, namazat chleba se sádlem, potřít česnekem a posypat cibulí..omezit vše co zahleňuje..10 min převalovat slunečnicový olej ,,vytáhne postupně vše nežádoucí, vše na sebe váže
Křen proti kašli a rýmě V případě nemocí spojených s kašlem a rýmou nám ale křen prokáže ještě jednu skvělou službu. Jeho obsahované silice mají tu úžasnou vlastnost, že rozpouštějí usazený sekret na sliznicích dýchacích cest - jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. Tento účinek pocítíme už při jeho krájení či strouhání, projevuje se typickým slzením, stejně jako u cibule.
zkuste výplach nosu a inhalaci vincentkou
Chtělo by to třeba zkusit i upravit stravu, bilá mouka, mléčné výrobky zahleňují a bílý cukr snižuje imunitu. Jinak na kašel doporučuji tymiánovou mast i čaj a zkusit jitrocelový sirup - přírodní.
Vypadá to na alergickou rýmu,kde hleny zůstávají v nose a pak zestárnou a jsou zelené.Jestliže má vše negatívní,tak doporučuji sprey s mořskou vodou- QUIXX.